klik hier om deze e-mail in uw browser te bekijken | uitschrijven
13/02/2018 06:30

Wekelijkse Nieuwsbrief K.RUMSTSE SK 07 - 2018

Week van 12/02/2018 tot 19/02/2018


De wedstrijden van volgende weekend. Dit alles onder voorbehoud, van afgelastingen, last-minute veranderingen, enz. Veranderingen worden ook steeds op onze FB pagina geplaatst. Hou steeds nauw contact met je trainer en of afgevaardigde!

DATUM UUR HOME - AWAY
17/02/2018 09:30 U10 - KV Hooikt A
17/02/2018 09:30 FC Blaasveld - U13
17/02/2018 09:30 U8 - K. Reet SK
17/02/2018 09:30 Nielse SV A - U9 - N - Wit
17/02/2018 11:00 U11 - RB Elzestraat
17/02/2018 11:00 U6 - K. VS Branst
17/02/2018 11:30 VVH Lippelo - U9 - H - Rood
17/02/2018 13:00 Katelijne KFC B - U12
17/02/2018 13:00 Jong Antwerpen Sp. - U15
17/02/2018 13:00 K. Reet SK B - U7- AG - Rood
17/02/2018 13:00 K. Reet SK A - U7 - AH - Wit
17/02/2018 15:00 Dames - Nielse SV
17/02/2018 15:00 KFC Duffel - U21
17/02/2018 15:00 KFC Volh. Wintam - Reserven
18/02/2018 15:00 Katelijne KFC B - Eerste elftal

OPROEP NAAR HELPERS

Onze jeugdwerking heeft dringend nood aan helpers die tijdens de wedstrijddagen en trainingen even een handje willen komen helpen. zoals reeds enkele malen geschreven, al is het maar voor 1 uurtje, dit zou al een flinke hulp zijn voor onze huidige vrijwilligers.

We hebben nood aan vrijwilligers die aan de inkom willen staan, of die willen meehelpen in de kantine, enz...wenst u zich aan te melden dat kan bij Tom Moens, Els de Pauw of onze TVJO.

STEAKDAGEN

Graag nodigen we jullie nu al uit op onze steakdagen op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018.

DAMESPLOEG

Een ploeg die ook eens in de kijker mag staan is onze damesploeg. Na een moeizame seizoensstart beginnen de vruchten van hun inzet elke week zich te uiten en komen de beloningen stilaan op gang.

Daarom wil onze club haar damesploeg laten groeien. De ploeg zoekt daarom voor volgend seizoen speelsters, die natuurlijk al dit seizoen mogen komen proberen.
K.Rumstse SK. is al een tijdje bezig met een project rond het Damesvoetbal. “Ondertussen hebben we sportief al veel bewezen met onze Dames. Op voetbalvlak hebben onze voetbalsters enorm wat stappen vooruit gezet. Het zou jammer zijn om nu geen vooruitgang meer te maken. Daarom zijn wij op zoek naar versterking. Ervaring is geen must (wel een pluspunt), sportief zijn uiteraard wel. Graag zouden we het aantal speelsters optrekken. Dit om blessures op te vangen, maar vooral om de kwaliteit van iedere speelster omhoog te trekken. Met wat gezonde concurrentie boekt iedereen namelijk vooruitgang”, zegt TVJO Mario Lermitte


Onze TVJO heeft twee gouden regels opgesteld waar de sporter op moet letten bij sporten met een griep.

Regel 1: Bij koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust wordt sporten afgeraden.
Tip: Als je je ziek of grieperig voelt, is het dus verstandig om de temperatuur te meten. Meet deze temperatuur altijd voor het nemen van temperatuurverlagende of pijnstillende middelen zoals aspirine en paracetamol.

Regel 2: Pas je training ook aan als je je minder goed voelt dan verwacht of gewenst. Zonder temperatuursverhoging mag er in principe doorgetraind worden. Het kan echter verstandig zijn om toch wat rustiger en niet te intensief te trainen.

Een griepepidemie betekent dat verkoudheden, griepaanvallen en andere infectieziekten weer in groten getale de kop kunnen opsteken. Ofschoon de niet-sporter al gauw zal zeggen dat het niet verstandig is om te sporten als je ziek bent, leeft de vraag onder fanatieke sporters wel degelijk. Veel sporters zijn toch ongeveer 3 tot 4 maal per jaar verkouden en als dat moment samen valt met sportieve plannen moet je toch een keuze maken.
Een luchtweginfectie is vrijwel altijd een virusinfectie die zich kan manifesteren als een eenvoudige neusverkoudheid maar ook als een veel ernstiger beeld zoals een zware griep of zelfs een longontsteking.
Voordat een advies gegeven wordt moet er onderscheid worden gemaakt tussen een infectie met algemene verschijnselen zoals koorts en spierpijn, of een infectie die zich beperkt tot lokale verschijnselen boven de nek zoals keelpijn, loopneus en hoofdpijn.

Verschillende verschijnselen
Verkoudheid is een infectieziekte die door verschillende virussen veroorzaakt kan worden. Deze ziekte kenmerkt zich door moeheid, loopneus, keelpijn of schorre keel, gezwollen slijmvliezen, oorpijn en hoesten. Vaak bestaat er ook lichte temperatuursverhoging.

Griep is een virusinfectie en wordt veroorzaakt door een bepaald soort virus, namelijk het influenzavirus. Het leidt tot hevigere symptomen die meestal ook het gehele lichamen betreffen, zoals koorts (39-40 graden), een gevoel van algehele vermoeidheid en echt ziek zijn, rillingen, spierpijn, hoofdpijn, hoesten. Er zijn meerdere ziekten die in het begin erg veel lijken op een verkoudheid of griep. Bijvoorbeeld keelontsteking, ontsteking van de bijholten en de ziekte van Pfeiffer.

Verkoudheid

Niezen
Verhoging beneden de 38 °C (soms)
Keelpijn (soms)
Tranende ogen (soms)
Hoest (soms)
Verstopte neus
Gevoel 'niet lekker' te zijn
Hoofdpijn (soms)
Oorpijn (soms, vooral bij kinderen

Griep

Plotseling begin
Koorts boven de 38 °C
Koude rillingen
Spierpijn
Hoest
Verstopte neus (soms)
Gevoel 'doodziek' te zijn
Hoofdpijn
Moeheid en zwakte

Natuurlijk beloop
Een verkoudheid of griep verbetert meestal binnen 5-7 dagen en na een dag of 10-14 ben je er weer volledig bovenop. Soms zien we een terugval na een aanvankelijk voorspoedig herstel. Die terugval wordt veroorzaakt door een infectie met een bacterie, boven op de reeds aanwezige virusinfectie. De voorkeurslocaties zijn de bijholten, middenoor en keel.

Wat te doen bij griep met koorts?
Trainen met griep/koorts onder de leden is gevaarlijk. Je immuunsysteem is verzwakt en je lichaam heeft alle energie nodig om beter te worden. Je loopt bovendien het risico dat de virusinfectie ook terecht kan komen in de hartspier met als gevolg een myocarditis. Rust nemen dus en niet trainen! Ook nadat je je weer beter voelt, heeft je lichaam een aantal dagen rust nodig om te herstellen. De basisregel die je het beste kunt hanteren luidt dat je bij koorts het dubbele aantal dagen dat de koorts heeft geduurd niet moet lopen. Had je vier dagen koorts, dan mag je pas na acht dagen weer beginnen met trainen.

Doe de nek-ckeck.
Twijfel je nog? Doe de 'nek-check'. Heb je alleen symptomen boven de nek, zoals een loopneus of verstopte neus, keelpijn, hoofdpijn en oorpijn? Sporten is geen probleem.

Heb je ook symptomen onder je nek, bijvoorbeeld last van hoesten, kortademigheid, een piepende ademhaling, koorts en spierpijn? Even niet sporten. Gebruik je regelmatig een hartslagmeter, dan kan deze ook een goede indicatie geven. Is je hartslag in rust verhoogd, dan is trainen af te raden.

SPONSORING

Wenst u als sponsor onze nieuwsbrief en/of onze club te steunen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie op het e-mailadres sponsoring@krumstsesk.com.

Daarom heeft onze club een brochure gemaakt, welke een duidelijk overzicht geeft van de verschillende mogelijkheden tot sponsoring. Bent U geinterreseerd dan kan U steeds deze brochure aanvragen via onze commerciele cel.

Mocht u, na het doornemen van deze brochure, een geschikt sponsorpakket hebben gevonden, dan zullen de mensen van de commerciele cel dit graag samen met U doornemen en finaliseren.

Natuurlijk staan wij ook steeds tot uw beschikking voor een pakket op maat te maken in functie van uw budget.


Beste speler, beste ouders,

Wij leveren het nieuws ook aan huis: iedere dinsdag tijdens het seizoen verschijnt onze digitale nieuwsbrief. In deze brief proberen wij steeds de nodige info te verschaffen in verband met het reilen en zeilen binnen onze club K.Rumstse SK., We geven telkens een overzicht van de wedstrijden in het weekeinde, info vanuit de (jeugd)werking en toekomstige evenementen of bijsturingen en alle andere nieuws rond K. Rumstse SK.

Het bestuur en jeugdbestuur van K.Rumstse SK.

Yassin El Othmani
jarig op 16/02
Fikri Echambit
jarig op 16/02
Jeff DEVOOGHT
jarig op 17/02
Arne Van Linden
jarig op 18/02

JEUGDSPELERS NAAR RESERVEPLOEG

Omdat wij het doorschuiven van onze jeugdspelers naar onze seniorenploegen aanmoedigen, zullen er vanaf volgend seizoen al 4 van onze U21 spelers aantreden met de reserveploeg.
Er staan nog enkele andere spelers te trappelen om hetzelfde te bereiken en we geven ze binnenkort de kans om zichzelf te bewijzen. Bij K.Rumstse SK willen we onze jeugdspelers de volle kans geven om door te groeien.

U21 SPELERS GEZOCHT VOOR SEIZOEN 2018 – 2019

Om de stap naar de senioren ploegen te vergemakkelijken brengt K.Rumstse SK in het seizoen 2018 – 2019 terug een U21 ploeg in competitie, om deze ploeg te versterken zoeken we nog een aantal talentvolle spelers (17j – 19j). Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze TVJO Mario Lermitte e-mail: tvjo@krumstsesk.com

Toch ook even melden dat we op dit ogenblik al 4 van onze U21 spelers doorschuiven naar onze reserveploeg en dus mogelijk in onze eerste ploeg geraken...

INDOOR TRAININGEN

Omdat we ook in de zaal wensen te trainen hebben we gezocht naar enkele uren dat onze jeugdploegen in een zaal konden gaan trainen. Helaas door de bezetting van de zalen in en rond Rumst hebben we voorlopig maar enkel op maandagavond de beschikking over de zaal in terhagen voor onze ploegen U7 tot en met U21. De U6 kunnen trainen in de zaal van het "Sleutelhof". We danken voor uw begrip dat we helaas moeten uitwijken naar een maandagavond.

Op volgende data van deze en volgende maand zijn de trainingen in zaal gepland, dit onder voorbehoud van eventuele veranderingen. Uw trainer zal steeds doorgeven of er in zaal zal worden getraind.

19/02 van 18-20 uur
18u- 19 uur - U10+ U13 (2x halve zaal)
19u -20 uur - U15 (ganse zaal)

26/02 van 18-19 uur
18u- 19 uur - U7 (ganse zaal)

05/03 van 18-20 uur

18u- 19 uur - U11+ U8 (2x halve zaal)
19u -20 uur - U21 (ganse zaal)

12/03 van 18-19 uur

18u- 19 uur – U9 (ganse zaal)

19/03 van 18-20 uur

18u- 19 uur - U10+ U13 (2x halve zaal)
19u -20 uur – U15 (ganse zaal)

26/03 van 18-19 uur

18u- 19 uur – U7 (ganse zaal)

Onze U6 ploeg traint steeds in de zaal "Sleutelhof" op woensdag en vrijdag.

PAASSTAGE 2018

De inschrijvingen voor onze "dolfijne" paasstage lopen vlotjes binnen. Dus als u uw zoon/dochter wilt inschrijven doe het dan snel en wacht niet te lang.
Inschrijven via paasstage@krumstsesk.com. Info kan verkregen worden bij onze TVJO Mario Lermitte

WIE GAAT ER MEE NAAR K.V.

Inschrijven via de lijst in de kleine kantine.
INSCHRIJVINGEN TOT EN MET WOENSDAG 21 FEB. 2018

Ouders/belangstellenden kunnen mee aan 19 euro ipv 24 euro, onder de 19 jaar 14 euro ipv 19 euro. Er hangt ook een lijst voor ouders/belangstellende in de kleine kantine.

TECHNIEK TRAININGEN

Nieuw op maandag vanaf 5 maart, techniektraining ism Voetbalito

Dit omdat we onze jeugdspelers optimaal willen laten groeien.

GA NAAR DE RODE DUIVELS

Kaarten te bestellen aan 10 euro per jeugdspeler of 20 euro per ouder/volwassenen. Normale prijs 35 euro.

Kaarten bestellen voor 15 maart via : tvjo@krumstsesk.com


Steakdagen

activiteit

10/03/2018 - 11/03/2018

00:00

Week van de vrijwilliger

info

03/04/2018 - 11/04/2018

00:00

Paasstage K.Rumstse SK

sportkamp

We maken er een dolfijne week van

09/04/2018 - 13/04/2018

08:00 - 18:00

Jeugdtornooi

tornooi

10/05/2018 - 13/05/2018

09:00 - 22:00

Soccerfest

activiteit

19/05/2018

17:00

Bedrijven toernooi

tornooi

26/05/2018

09:00 - 23:00

VERKOOP OUDE STOCK.

Omdat we deze lijn bij Patrick niet meer kunnen bestellen en we een volledige nieuwe lijn moesten nemen ,blijven we nog zitten met onze stock van vorig jaar. Deze kan je nu kopen aan een voordelige prijs van 15€ voor de vest,12€ voor de broek of 25€ voor een compleet set (vest en broek) .

Info bij Frank Bellens en binnenkort ook te bestellen via onze website.

STEUN UW CLUB VIA UW ONLINE AANKOPEN

Doe vanaf nu uw online inkopen via onderstaande link en steun ook op deze manier uw club. De prijzen zijn dezelfde - dus zeker NIET duurder dan normaal, maar elke aankoop hoe klein ook brengt een kleine bijdrage in de clubkas. Alvast bedankt om ook via deze weg uw club te willen ondersteunen.

Inloggen via https://trooper.be/rumstsesk

 
K. RUMSTSE S.K.
Doelhaagstraat 70
2840 Rumst
bezoek onze website
Copyright © 2018 SportAdministratie/RUMSTSE, All rights reserved.