klik hier om deze e-mail in uw browser te bekijken | uitschrijven
27/03/2018 06:30

Wekelijkse Nieuwsbrief K.RUMSTSE SK 13 - 2018

Week van 26/03/2018 tot 02/04/2018


De wedstrijden van volgende weekend. Dit alles onder voorbehoud, van afgelastingen, last-minute veranderingen, enz. Veranderingen worden ook steeds op onze FB pagina geplaatst. Hou steeds nauw contact met je trainer en of afgevaardigde!

DATUM UUR HOME - AWAY
28/03/2018 20:30 K. Kontich FC B - Eerste elftal
02/04/2018 09:00 Tornooi Elzenstraat - U9 - H - Rood

KAASAVOND

We willen u nu al attent maken op onze kaasavond op zaterdag 21 april 2018. Zou het bij "candlelight" zijn?

SPRING PARTY

Op vrijdag 30 maart gaan we met z'n allen uit de bol op onze Mega super fantastische SPRING PARTY!!

STEUNKAARTEN

Wil je onze club een duwtje in de rug geven?
Dan kun je nu steunkaarten kopen aan 2,5 euro per stuk. En er is goed nieuws, want de steunkaarten zijn tijdens de fuif van 30 maart 2018 goed voor een gratis consumptie die we u dan zullen aanbieden! Vergeet ze dus zeker niet mee te brengen.

Bij onze trainers en TVJO verkrijgbaar.


JONGE VOETBALLERTJES SCOUTEN IS ONVERSTANDIG EN ONZINNING. (Deel 2)

Als al die experts er zo ontzettend vaak naast zitten, waarom blijven ze dan hele jonge kinderen scouten en selecteren?

In het Belgische en Nederlandse voetbal geldt nog steeds de opvatting dat je al heel vroeg moet beginnen met specialiseren en opleiden. Dat komt omdat de KBVB en KNVB (lees de mening technisch manager van de KNVB Jelle Goes hierover) nog steeds de oren laat hangen naar het 10.000 uren trainingsmodel van Ericsson én omdat clubs bang zijn dat als ze niet vroeg beginnen met het selecteren van talent een andere club ermee aan de haal gaat.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat die 10.000 uur trainen om de top te halen niet waar is. Top-pianisten hebben 20.000 tot 25.000 uur nodig , hockeyers hebben aan 5.000 à 6.000 uur trainen al genoeg en voetballers komen niet uit boven 6.000 à 8.000 uur uit.

Het barst van de sporters die een topper werden met de helft of zelfs minder. En het barst van de talenten die 15.000 of meer uur trainden en waar niemand ooit nog van gehoord heeft. Dat komt overeen met andere onderzoeken o.a van de NOC*NSF waarin staat dat een talentontwikkeling van 5-8 jaar genoeg is en dus niet 10 jaar of langer moet duren.

Intensief trainen op jonge leeftijd is niet nodig en onverstandig

Verder hebben wetenschappers aangetoond dat intensief trainen tussen het 6e en 12e jaar de kans niet vergroot op een carrière als profvoetballer. Zo vroeg al specialiseren is niet nodig voor de voetbalsport, maar meer geschikt voor een sport als turnen en kunstrijden. Zo jong al kiezen voor 1 sport (het specialiseren) wordt zelfs afgeraden. Reden voor het IOC om daar met een statement over te komen.

Uit studies blijkt dat het veel beter is als een kind zich op die jonge leeftijd bezig houdt met meerdere sporten. Dat komt de mentaliteit, beweeglijkheid, motoriek en motivatie vaak ten goede. Kinderen die zich al vroeg (laten) specialiseren en dus van jongs af aan gedurende lange tijd heel intensief trainen, hebben bovendien kans om later te maken te krijgen met blessures, motivatie-problemen, sociale-problemen, burn-out, depressiviteit en stress.

In Duitsland scout de DFB geen hele jonge kinderen meer

In Duitsland werden na 2001 alle 36 profclubs verplicht een jeugdacademie op te starten. Daarnaast heeft de DFB bijna 400 regiotrainingscentra opgezet waar talenten die tussen de 11 en 15 jaar zijn 1x in de week extra training krijgen. Dat gaat om meer dan 20.000 voetballertjes.

Zo kan ook een goede talentidentificatie plaatsvinden die normaal gesproken tussen de 2 en 5 jaar duurt. Ze vinden het belangrijk dat jonge kinderen vooral goed worden opgeleid binnen hun eigen club en vooral binnen hun eigen vertrouwde omgeving.

Deze trainers van de regiocentra moeten minimaal het UEFA B-diploma (TC II) hebben en de kinderen krijgen niet meer dan 1x in de week extra training om fysieke en emotionele overbelasting te voorkomen.

Het verhaal van de aanpak van de Zweedse IJshockeybond levert ook interessante informatie op. In Zweden was het ijshockey begin 2000 zo goed als dood. Zweden onder 20 jaar stond zelfs op het punt om voor het eerst in de geschiedenis te degraderen tijdens het WK van 2003. Vanaf dat jaar zijn de Zweden het helemaal anders gaan doen. Ze hebben zich de vraag gesteld wat er zou gebeuren met het onderwijssysteem, de leerlingen en de maatschappij als leraren geen diploma meer nodig hadden om les te geven… Sindsdien krijgen Zweedse ijshockeyers training bij hun eigen club van een professionele trainer en niet meer van amateurs.

Verder worden talenten niet meer heel vroeg, maar pas na hun 16e gescout, omdat er dan pas met grote mate van zekerheid gezegd kan worden wie wel en niet goed genoeg is om prof te worden. Bovendien zijn ze erachter gekomen dat vroeg scouten, ook vroeg uitsluiten inhoudt. En vaak zitten in die buitengesloten groep heel veel talenten die zich later pas ontwikkelen.

Het gevolg: maar liefst 1% van ALLE Zweedse ijshockeyers schopt het nu tot prof. Dat percentage is 10x hoger dan van een ijshockeyland als Canada. Bovendien verhuizen heel veel Zweedse spelers naar het walhalla van het ijshockey, de NHL Maar liefst 10% van alle spelers in de NHL is ondertussen Zweed. Sinds de Zweden de aanpak hebben veranderd, barst het niet alleen van het talent, maar behoort het Zweedse ijshockeyteam (inclusief jong Zweden) al weer jaren tot de wereldtop. In navolging hebben de Finnen en Denen het Zweedse model nu met succes gekopieerd.

Talent selecteren houdt ook in dat (groter) talent automatisch wordt buitengesloten

Het op jonge leeftijd al selecteren van talenten door profclubs, zoals dat in Nederland nog steeds gebeurt, heeft nog een enorm groot nadeel: het betekent ook dat talent buitengesloten wordt.

Door het subjectieve en onzekere oordeel van een scout of trainer wordt ook een hele grote groep met talenten niet geselecteerd. Zij zijn overgeleverd aan de toevalligheden van het amateurvoetbal. Vaak krijgen dit soort jongens training van amateurtrainers (vaak vaders) met of zonder diploma, die helemaal niet geschikt zijn om training te geven. Zo ontwikkelt zich er een selffulfilling prophecy voor beide groepen.

De voorspelling dat de profclub-talenten beter zijn komt na een aantal jaren uit doordat zij betere mogelijkheden, faciliteiten en trainers ter beschikking hebben gehad. Uit een onderzoek van Ward & Williams bleek dat de betere techniek van 8-jarige gescoute ‘top’-voetballers het resultaat was van de 200 uur aan kwaliteitstraining en -coaching die zij hadden gekregen en niet door hun genetische superioriteit (talent).

Uit een rapport van het IOC blijkt dat een dergelijk systeem tot gevolg kan hebben dat talentvolle kinderen, die nog niet opvallen in de vroege levensjaren, verder achterop raken doordat zij minder ondersteuning ondervinden en mogelijk kampen met negatieve emoties. Potentiële toppers kunnen zo voorgoed verloren gaan voor het Nederlandse profvoetbal.

SPONSORING

Wenst u als sponsor onze nieuwsbrief en/of onze club te steunen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie op het e-mailadres sponsoring@krumstsesk.com.

Daarom heeft onze club een brochure gemaakt, welke een duidelijk overzicht geeft van de verschillende mogelijkheden tot sponsoring. Bent U geinterreseerd dan kan U steeds deze brochure aanvragen via onze commerciele cel.

Mocht u, na het doornemen van deze brochure, een geschikt sponsorpakket hebben gevonden, dan zullen de mensen van de commerciele cel dit graag samen met U doornemen en finaliseren.

Natuurlijk staan wij ook steeds tot uw beschikking voor een pakket op maat te maken in functie van uw budget.


Beste speler, beste ouders,

Wij leveren het nieuws ook aan huis: iedere dinsdag tijdens het seizoen verschijnt onze digitale nieuwsbrief. In deze brief proberen wij steeds de nodige info te verschaffen in verband met het reilen en zeilen binnen onze club K.Rumstse SK., We geven telkens een overzicht van de wedstrijden in het weekeinde, info vanuit de (jeugd)werking en toekomstige evenementen of bijsturingen en alle andere nieuws rond K. Rumstse SK.

Het bestuur en jeugdbestuur van K.Rumstse SK

Mohamed Tighadouini
jarig op 28/03
Ephraïm Mbilia
jarig op 28/03
Ayoub Haya
jarig op 28/03
Jorgé Peeters
jarig op 30/03
Ayoub Ouarda
jarig op 31/03
Sarah De Cleyn
jarig op 31/03
Youssef Melhaoui
jarig op 01/04

TORNOOIEN

Weldra zal u via de trainers vernemen op welke tornooien uw ploeg als afvaardiging van K.Rumstse SK zal verwacht worden. Eindeseizoentornooien zijn altijd een leuke afsluiter van het voetbalseizoen. Vergeet zeker ook niet de dagen van ons jeugdtornooi vrij te houden. Donderdag 10 mei 2018 in de namiddag openen de U15 ons tornooi. Waarna de U21 op vrijdagavond hun avondtornooi spelen.
Zaterdag 12 mei 2018 in de voormiddag maken de U6 (5v5) en U8 hun opwachting, en in de namiddag tekenen de U7 en U9 present.
Zondag 13 mei 2018 hebben we de U10 en U11 in de voormiddag, en de U12 en U13 sluiten ons tornooi vierdaagse af.
KOOP ONZE PAASEITJES TVV JEUGDWERKING.

Pasen komt dichterbij, dus hoogtijd voor paaseitjes! Steun onze jeugdwerking en koop lekkere paaseitjes om zo je steentje bij te dragen! Bestellen kan met bijgevoegd formuliertje of je vind ze ook in de kantines. Je kan je bestelling(en) steeds afgeven aan de "kantiniers" en geef deze mensen ineens een dikke merci voor al het werk dat zij vrijwillig doen voor de club! Alvast bedankt voor uw steun aan de jeugd.

ALGEMENE OUDERVERGADERING

Weldra hebben wee weer onze "Algemene Oudervergadering", juiste datum en uur worden binnenkort doorgegeven. Zeker NIET te missen indien u alles wilt weten over seizoen 2018-2019.

K.Rumstse SK Spring Party

activiteit

30/03/2018

18:00 - 23:59

Week van de vrijwilliger

info

03/04/2018 - 11/04/2018

00:00

Paasstage K.Rumstse SK

sportkamp

We maken er een dolfijne week van

09/04/2018 - 13/04/2018

08:00 - 18:00

Kaasavond

activiteit

21/04/2018

19:00

Jeugdtornooi

tornooi

10/05/2018 - 13/05/2018

09:00 - 22:00

Soccerfest

activiteit

19/05/2018

17:00

Bedrijven toernooi

tornooi

26/05/2018

09:00 - 23:00


STEUN UW CLUB VIA UW ONLINE AANKOPEN

Doe vanaf nu uw online inkopen via onderstaande link en steun ook op deze manier uw club. De prijzen zijn dezelfde - dus zeker NIET duurder dan normaal, maar elke aankoop hoe klein ook brengt een kleine bijdrage in de clubkas. Alvast bedankt om ook via deze weg uw club te willen ondersteunen.

Inloggen via https://trooper.be/rumstsesk en dan naar de website van uw voorkeur gaan.
KOOP ONZE K.RUMSTSE SK PET!

Binnenkort schijnt de zon weer en dan is dit wel handig! Steun onze Club en koop ook een mooie pet voor 10€.

VERKOOP OUDE STOCK.

Omdat we deze lijn bij Patrick niet meer kunnen bestellen en we een volledige nieuwe lijn moesten nemen ,blijven we nog zitten met onze stock van vorig jaar. Deze kan je nu kopen aan een voordelige prijs van 15€ voor de vest,12€ voor de broek of 25€ voor een compleet set (vest en broek) .

Info bij Frank Bellens en binnenkort ook te bestellen via onze website.

 
K. RUMSTSE S.K.
Doelhaagstraat 70
2840 Rumst
bezoek onze website
Copyright © 2018 SportAdministratie/RUMSTSE, All rights reserved.